Rutten Mat

(jonas)

Det finns så mycket här. Runtom i mitt kvarter har jag nog säkert nästan tio talangfulla musiker. Jag har en dator med livstider av intressant kultur att ta del av. Det finns nog ingen tid hittills som egentligen varit mer intressant.

I konversationer ryms ändå drömmar om andra tider och platser. Jag förstår det ändå. Det är ju lättare att tänka att saker är bättre någon annanstans än här. På det viset slippa undan pressen att behöva bygga en ny produkt. Det blir klart svårare att göra något nytt och spännande för varje generation. Men om man släpper allt det där och bara gör borde det bli en bild av omgivningen som är helt ny hur man än gör. Nu har ju aldrig funnits innan.

Jag tycker inte det här känns som en sömnig liten stad. Det är rätt många ändå som kämpar på för att hålla gnistan uppe. En kamp som kommer skörda många offer. En kamp som aldrig kommer få något gensvar från de som är övertygade om att allt sover. Den ses utifrån som smutsig och dekadent, dränkt i alkohol och droger och en kommer alltid motarbetas av människor som ser dekadens som något fult och omoraliskt.

Samhället vi har byggt har glömt att människor är enkla varelser. Utefter det borde samhället hjälpa människor att enkelt tillfredställa sina grundläggande behov. Vi har målat in oss i ett hörn nu. Kriminaliserat en hel generation. Och det stannar inte där. Jag undrar vilka som kommer gå fria efter vår tids häxjakt. Och vem blir kvar att bygga nya fängelser till våra barn.

Internets framtåg fram tills nu har gett folket en möjlighet att enkelt informera sig själva. Snabbt och enkelt över hela världen. Men svaga män vill sätta dollartecken på allt för de inte orkar tjäna pengar på något de själva åstadkommit. En kåthet som varken är sexig eller vacker. En kåthet som kommer resultera i ekonomisk katastrof när arbetsvilliga människor sätts i fängelse för de inte betalt för att ta del av kultur. Betalning som går rakt ner i fickan på feta bolagsägare som inte hjälpt en ny konstnär framåt på 30 år.

Så förlåt så jävla mycket att vi inte vill betala er. Ni otroligt driftiga människor som lägger alla pengar på att sminka grisar istället för att släppa fram något nytt och fräsht. Sålänge ni fortsätter krydda redan rutten mat kommer ingen gå till er restaurang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0