En tvilling itu

Undra vad jag lämnat kvar. Eller vad jag sprungit ifrån.

Jag känner mig starkare nu. Med undantag för ikväll. Men jag har tappat mitt tålamod. Nu är det en tidsfråga tills det exploderar. Pang Pang. Ni kommer veta när splittret träffar er.Färgen rinner av mig snart finns bara svart, vitt och kanske också gråt.

Det går över tills du gifter dig, sa alltid mor. Jag tyckte alltid hon var så osympatisk. Till exempel när jag badat i brännässlor. Jag behövde kylbalsam, inte en livsläxa.

Det finns inget vi, tyvärr. Din rygg är som vackrast på väg ifrån vart jag än är. Ju längre bort destu lenare blir din hy. Den får ett gyllenne skimmer, färdas in genom min fantasi och förvandlas till åtrå. Men du kommer aldrig se hur jag sträcker på mig i min säng. För om du vore här skulle jag se hur ful du är.

Och nu när framtiden börjat dra i den ihoprullade väv som är mitt liv, bleknar färgerna, och jag vill välta mitt stafli. Skriken som ekar i min studio föder skratt hos ett par som röker utanför min dörr. När jag förbannar både världen och min satans idioti.

Komiker

"komiker måste skratta för att inte gråta" hörde jag jay-z säga i det dära skavlan. Men jag tycker det är ännu konstigare att folk gapskrattar när Johan Glanz bara säger som det är.


Det doftar av döda löv

Det känns som en ganska skön höst ändå. Stundom trivs jag ganska bra. Jag gillar min lägenhet. Jobbet känns helt okej. Speciellt i kombination med lite musicerande med mig själv här på kvällarna. Det finns många bra skivor att njuta av. Diset som lagt sig över staden den senaste veckan har gett mig ett sorts romantiskt skimmer. Det var längesen jag såg det. Och jag har nog aldrig sett det riktigt såhär nykter.

Det är klart, det är jobbigt när saker faktiskt krävs av mig som i dessa dagar. Det hade vart skönare om det krävdes något av mig i delar av mitt liv jag verkligen brydde mig om på riktigt. Men ibland måste man vara glad för det lilla man får i knät för att ha energi kvar att engagera sig i det viktiga. På riktigt, på riktigt.


Internet

När jag promenerar hem lyser det i era fönster. Så jag vet att ni säkert är där. Ni lever i det tysta. Trots att en maskin invaderat era hem och för er ut i världen så lyser det.

Jag är inte nyfiken på vad som händer där inne. Jag är nyfiken på varför det inte händer något här ute. Jag har heltäckande hörlurar och väljer vilka ljud som entrar mig. Jag ser världen bakom slipade glas, för extra skärpa. Och när jag stänger dörren bakom mig i säkerheten av mitt hem, så immar glasen igen och min lampa lyser för er.

Är livet verkligen så jävla tråkigt?

Jonas säger (22:32):
vad är du intresserad av?
Em säger (22:32):
inget?

Jag förstår inte. Jag är intresserad av allt. Människor, mat, musik, film, böcker, architektur, foto... Fan det finns tusen roliga grejjer att gräva ner sig i. Är man trött på det kan man gräva ner sig i varandra.

Ni kallar mig gnällig, ni kallar mig upprepande och tråkig. Men vad fan tillför ni? Jag hoppar genast på nya samtalsämnen, vad ni än vill prata om. För helvete, någonting. Jag är där. Jag gör allt. Jag vill utveckla er. Jag vill vara till lags. Jag vill ha utbyte. Jag vill kommunicera.

SNÄLLA! STÅNGA MIG! GÖR NÅNTING!
Can't make a sound

Jag skrev ett längre inlägg men jag tog bort det.

Det handlade om att det var lördag kväll och att det är bäst att vara ensam och lyssna på musik. Det var fånigt. Det här var med fånigt men jag orkar inte skriva ett till.

Det ekar!

Ho ho ho, ha ha ha.

Väggarna är hårda.

"Här är symtomen!  Man kan ha ett eller flera: Trötthet, yrsel, huvudvärk, irritation, blekhet, lätt depression, okoncentration, hjärtklappning, lätt andfåddhet, försämrat minne. "
Rätt så bra sammanfattning av livet, wouldn't u say?

Sådär sa min kollega Michael just. Jag kanske har järnbrist igen. Det är rätt nice att vara hypokondriker. Hmm jag kanske borde köpa någon typ av brustablett. Tänker ju inte gå till doktorn och fråga iaf. 120kr i sjön!

Kärlekslåtar till Mary Jane avslutar denna onsdag.

Så vände han om

Tänkte redogöra en liten önskelista inför framtiden.

  1. Ett hus ute i skogen
  2. Bil
  3. Ihopsparade pengar
  4. Karaktär nog att hålla mig undan

Om några år kanske ekonomin tillåter ett liv med möjligheter. Om man lyckas genomleva åren på lagret som samhället tvingar på en.

Man har aldrig rätt om någon. Man tvingar fram framtiden från en förutfattad mening.

Hejdå döden. Hej ensamheten. Och jag vet att du gömmer dig, din luriga jävel.

Ja man kunde tydligt se att han var död, ty han släppte ingen in på livet. Och när han försökte var de alla döda. De höll alla med varandra, när vinden viskade genom löven, att han, han som stod där ibland dem skulle bort.

/Jonas

Purgatori

Vad man än väljer att göra, finns det en mall för hur man gör det korrekt. Och visst förstår man det till en viss del, tills det börjar gå över i absurdum. "Hur är jag en rebell?", "Hur är jag en reaktionär?" "Hur håller man på bästa sätt med?".

Även de som sticker ut ur mängden är rädda för andra som sticker ut. Det formas gärna grupper av människor. Kollektiva antireaktioner. När man inte delar samma antireaktion är man farlig och subjekt för förnedring, ifrågasättande. Allt för att föra dig in i en grupp.

Jag ser bilder framför mig av brännmärkt boskap. Människor i långa led. Ni vet klassikerna. Och jag börjar inse att det största problemet är att folk som piskar oftast inte vet om det. Kanske gör även jag detta? Vad gör jag egentligen varje gång jag öppnar munnen och säger vad jag tycker? Är det ett sätt att sätta dig på plats? Leda dig in på rätt spår? Även om jag alltid talat emot konformitet. Har jag då bara piskat dig tillbaka in i antikonformitetens breda led?

Det blir svårare och svårare destu mer man tänker i banor reaktion/antireaktion och orsak/verkan att ens öppna munnen.

Den senaste tidens catharsis jag fått kämpa med har varit tung och jag kan fortfarande inte förhålla mig till flera av de saker ni vänner sagt. Ni har fått det att låta som att det finns ett ideal jag inte levt upp till. Jag har aldrig velat leva upp till något i hela mitt liv. Jag vill inte föregå med ett exempel där någon behöver leva upp till något.

/Jonas

Flyter ibland i land

Funderar på att försöka trycka en t-shirt med nån snazzy tryck: "Ur funktion, men snälla försök igen imorgon."

Jag vill bara bli bra i halsen så det känns bekvämt att sjunga igen. Jag har landat i "det är mest synd om mig i världen"-fällan som man lätt gör när hela ansiktet är fyllt med snor. Det känns så jävla olägligt för jag är så jävla pepp i sinnet. Vill göra massa grejjer, men jag saknar både pengar och hälsa. Jag hoppas att det löser sig snart.

jag gjorde en muppig playlist med filmlåtar jag gillar.

nick drake - family tree var visst en spännande skiva.

/Jonas

Artighet varar längst

Jo, nog sa mamma till mig att jag skulle vara artig.  Men att vara artig med en tveksamhet är att vara riktigt jävla otrevlig har jag insett.

En bekant, du egentligen inte riktigt känner kommer in i samma affär som du är i. Ni hejjar så fort ni ser varandra och kostar på er ett leende var. När den ene går ut säger den "Hejdå".

Trevligt!

En bekant, du egentligen inte riktigt känner kommer in i samma affär som du är i. Du undviker hans blick och hoppas att han inte såg dig. När det blir uppenbart för er båda att ni vet att ni båda är där kommer ett ansträngt "Hej!". Som möts av ett ännu mer ansträngt "halloe" på bredaste boråsdialekt. Sedan smyger du ur butiken.

Otrevligt!

Säger givetvis inget annat än att "It takes two to tango"

/Jonas

Det dagliga arbetet

Ja, det dagliga arbetet var slut vid 11.30 så sista 1½ var mest chill. Promenerat en hel del idag, ställt en boll i boråshallen, fått tillbaka min skateboard och lyssnat på ett rep med alhambra. Nytt boråsband som blandar gammelsurf med penta-harv och småfinesser. Blir rätt svängigt faktiskt.

När ska vi göra ollies, du och jag?

Vad köper man när ens syster fyller 31?

Hur slutar man se det snea i hur folk ser en?

Jag är rätt trött nuförtiden. Vi hoppas att det går om?

Fan fan fan. Många kramar

/Jonas

Om det torkat i din musiksamling. Kör då Rick James - Mary Jane, Scissor Sisters - Mary, Dj Shadow - Erase you.
Om det torkat i brödet. Lägg då "Vitlöksmajonäs" på.
Om det torkat i dina ögon. Se då Elefantmannen av David Lynch.


nu nu nu (blinka inte)

Nu har jag börjat dra i trådar, och repar all min lediga tid. Ensam med min fürch tills min hals svider och mina fingrar blöder.

Nu jävlar!

/Jonas


Men ni stannar här, och snackar eran skit

ett sinne som ett svart kärr.
inte en ring på vattnet
en enda vacker avspegling
sålänge ljuset skiner genom träden
som vaktar det eviga lugnet

vackrast är nog kvällen
då världen har en chans
att färga sinnet rosa
av himmelens romans

men nu när ljuset gömt sig
och träden sover djupt
har vattnet glömt de färger
som färgat det förrut.

älvorna som dansar, drömmer långt härifrån

från ett sinne som är svart
och svarar som det ser
hur kan det bli något annat
ni ger det inget mer

/Jonas

Texas Motel Medley

Jag vill bara dela med mig av denna godbit. Inga konstigheter, men en hel del snusk.

Ladies and gents, the unloveable: Frank Zappa/Jonas

RSS 2.0