Action Pact


Den stora vita väggen

(john) tror på ett stillsamt rep mot kvällskvisten.

Vissa dagar ter sig livet lika vackert som kvarvarande regndroppar på levande gröna blad från ett träd.
Ibland skakar någon tag i dig, orsakar dig ett gigantiskt illamående och torkar av dig med en handduk.
jaga svansen.

Att alltid forcera framåt mot ett enda, lysande mål
och att misslyckas
och jag finner mig själv liggandes stekhet och svettig i solen.
Trots allt vad Campingkärringarna har lärt mig om den öppna friheten, tiden för sig själv - kämpandes med andetagen.
Det är lätt hänt att man gör åt ett helt paket cigaretter, bara för att bevara sitt medvetande.
Lika lätt är det med berusning, bara för att slippa sitt medvetande.
Ibland tappar man sig själv i ett sällskap, "har för hög pondus", skrämmer människor av det blotta behovet av att uppleva.
Man Tappar bort sig själv igen, vet inte längre vilket mål man springer emot.
Dagligen sviks fasta ideal och jag tar ett steg längre i fel riktning, fastnar mellan väggar som klämmer åt hårt.
Trevandes i mörker sker sammanstötningar med av, på ytan passionerade människor, men samlade går de släckta, sömngåendes genom

livet och lyckas ändå nå mål som jag drömmer om så sött. ständigt.

Vänta lite här, jag gillar ju det här med att ligga still, trots ständiga uppvaknanden i panik.
Min vilja har fört mig ut hit på jakt efter vila.
Jag vet - Min kropp behöver nuförtiden allt mer och mer vila.
Ty jag springer alltför snabbt fram och river upp sår längs mina ben. Min iver har växt sig stor.


                                                                             Den stora vita väggen
...och jag är dess vittne, ty jag äger alla dess byggstenar. Min kropp forceras bakåt men min sinnesstämning bevaras på första hållplatsen. Kallsvettningar blir till murbruk på vägen
till den stora vita väggen.

Jag vägrar stanna, iaktta mig själv springa förbi. Sakta bygger jag åter upp mina ideal dagligen.
Påväg För att nå det enda sanna målet.


Jag är en kille som gillar det lilla i livet va, hajjar du, va´. Jag gillar att glassa i solen!

Jag har det senaste märkt en viss trend på denna sida. Jag tänker idag haka på den där fylliga , mysiga vågen och dela ut skivtips till både kors och tvärs, tvärs och kors.
Stämmer absolut in i Jonas tips om Grizzly Bears senaste, oj vad den växer. Grizzly Bear förtjänar inte att jämföras med trötta Fleet Foxes och Bon Iver. Det är alldeles för ambitiöst

dagen till ära - gamla golden classics:

The Clash - Sandinista!  (36 feta tracks på 3 feta vinyler att njuta till i solen, The Clash är PUNK på Sandinista! ett bra bevis på att aldrig stå still osv.)

Nusrat Fateh Ali Khan - Tåga igenom vad som helst med gamle Nusrat vetja, är själv en hyfsad rookie i hans diskografi.

Fugazi - Red Medicine (Bed For The Scraping)


Retrospektakel

(jonas)

Såhär i efterhand på söndag morgon känns allt som hänt under helgen helt poänglöst. Tråkigt att säga men efter igårkväll känns det som jag kommer dröja med att gå till samma ställe igen. Nu låter det som jag gjort bort mig men det har jag nog inte. Däremot var jag så jävla uttråkad att det kändes som jag satt av tiden. Sen får man väl säga att man lärt känna aldeles för många människor genom åren som varje gång man träffar dem inte ger tillbaka något alls. De lyckades bra med att dra ner mig igår.

Har inte blivit något musicerande på 3 dagar. en sträng är av på min Furch-gitarr så jag tänkte att jag skulle rengöra och olja in den lite. har lite igångsättningsmotsånd.

nu lyssnar jag på soundtracket till lost highway. se den!

Fredagkväll = Alkohol

(Jonas)

Idag ska det fotograferas studentbal åt en väns lillasyster. Sen blir det öl och dubplates på borås finest baktaktshak: Shanty Town. Min kompis Erik Nilsson, selecta extraordinaire ska flippa vax fram till bandet går på. Så det gäller bara att digga.

Ska träffa John med inför förkrökat och spela några shysta plattor här hemma i lägenheten innan det bär av ut. Vem vet. Det kanske blir alkoholiserat rep på småtimmarna. Högst okonstruktivt men akk så roligt.


Dagens tips

Justin Timberlakes Future Sex Love Sounds. Sexigt, Smakfyllt, Smaklöst. Det är rullande höfter i slow motion hela vägen. Sen när kvällen klingar av så varva ner med Pavement - Crooked Rain, Crooked Rain.

over and out

Nystart

Ett band startar med ett namn?

Jag (Jonas) och John har spelat ihop på olika sätt i några år nu. Men nu känns det som vi har något på gång som känns mer rätt än någonsin. Vi bestämde oss tidigt för att inte involvera några utomstående sålänge som möjligt. I små demoband är det alltid massor av drama, folk som hoppar av, olika ambitionsnivåer och rädsla för att lyckas göra något alls.

Efter bara 2 veckors mer intensivt lirande än någonsin har vi en låt helt klar, form och allt. Och tre halvfärdiga låtar som vi i princip mest bara behöver spika formen på.

Själv har jag precis blivit arbetslös så jag sprudlar av ideer och saker jag vill göra med all tid jag plötsligt fått över. Låttexter, ackordföljder, story outlines, scener, allt möjligt som kan representera vad jag känner.

Stay tuned. Jag lovar att det kommer mer!

Ps

Nya Grizzly Bear plattan är ett slag i ansiktet på alla som säger att det inte finns någon ny bra musik. Och har ni tid att gräva i klassiker så rök en cigg, sätt på en go iggy pop-platta och känn hur festen börjar oavsett om du är ensam eller omringad av folk.

Liquor Baby

 

RSS 2.0